Nieuws

Excuses nieuwsbrief
zo 04 juni 2023

Allereerst onze excuses voor de iets latere bezorging van de nieuwsbrief van mei, veroorzaakt door een eenzijdig ongeluk van de DHL bus, waar de nieuwsbrief in zat. Maar mede door de drukkerij die de nieuwsbrief nog een keer wilde afdrukken zonder extra kosten kwam het toch nog goed.

Nieuws bestuur
6 juni: gezellige middag
zo 04 juni 2023

We zien u binnenkort op 6 juni vanaf 14.00 uur voor een gezellige middag bij het Fuske, met natuurlijk een verrassing.

Aankondiging evenement
6 juni: gezellige middag
zo 04 juni 2023

We zien u binnenkort op 6 juni vanaf 14.00 uur voor een gezellige middag bij het Fuske, met natuurlijk een verrassing.

Nieuws
uitstapje 22 augustus
zo 04 juni 2023

En dan kijken we uit naar ons uitstapje van 22 augustus naar de chocolade fabriek.
Wel opgeven voor eind juni. Dit in verband met het regelen van vervoer. De eigen bijdrage is € 40,— per persoon.
Dit betreft de kosten voor de bus en entree chocoladefabriek, lunch en
Buffet bij thuiskomst..

Opgeven middels de nieuwsbrief:

KBO Nieuwsbrief juni 2023.pdf

Nieuws
Nieuws juni 2023
zo 04 juni 2023

Aan alles is te merken dat de zomer op losbarsten staat, zelfs het weer werkt mee. Eind mei en zomerse taferelen: fietsende en wandelende mensen, campers en caravans op de weg, terrassen die weer ouderwets vol zitten; het kan niet op. Het doet ons ook even de vervelende dingen in de wereld vergeten en dan is het mooie weer een prachtige afleiding.
Tel je zegeningen.

Nieuws bestuur
22 augustus 2023: reisje met lunch en buffet bij terugkomst
do 04 mei 2023

U kunt alvast in uw agenda plaatsen dat we op 22 augustus een reisje gepland hebben met lunch en buffet bij terugkomst. Meer hierover in de volgende nieuwsbrief.

Aankondiging evenement

Millingen aan de Rijn staat bekend om haar gastvrijheid, heerlijke fiets- en wandelroutes, de gemoedelijkheid en gezelligheid.

In deze gemeente willen wij als KBO de 50-plusser onze diensten aanbieden. Met raad en daad bijstaan, maar ook samen activiteiten ondernemen! De KBO Millingen aan de Rijn is met ruim 300 leden één van de grootste vereniging in Millingen aan de Rijn.

 

Belangenbehartiging:

KBO Millingen aan de Rijn maakt deel uit van KBO Gelderland en de Unie KBO, dit is de grootste seniorenorganisatie van Nederland. De vereniging is landelijk, provinciaal en lokaal georganiseerd en telt op dit moment bijna 200.000 leden, verspreid over het hele land. De Unie KBO maakt zich onder meer sterk voor een goed pensioen, een betaalbare en optimaal functionerende gezondheidszorg, een veilige en comfortabele woonomgeving, goed vervoer en een uitgebreid scala aan ontspannings- en opleidingsmogelijkheden.

 

Lokaal:

Op gemeentelijk niveau behartigt de plaatselijke KBO de belangen van zijn leden.

Door vertegenwoordigd te zijn in seniorenraden, WMO-raden en welzijnsorganisaties. Hierbij worden de belangen van de leden ook op plaatselijk niveau behartigd. Denk daarbij ook aan de uitvoering van de Bijstandswet en de regelingen van de Bijzondere Bijstand.

 

Ledenservice:

Wij zijn u graag van dienst! Aan leden van KBO Millingen aan de Rijn bieden wij service op allerlei terreinen.

Bij KBO Millingen aan de Rijn zijn ouderenadviseurs actief, die u thuis, in uw eigen omgeving, kunnen informeren en adviseren over uiteenlopende zaken. Hebt u behoefte aan een praatje, hulp bij het doen van u belastingaangifte? Of bent u op zoek naar een arts voor de rijbewijskeuring 70-plus? Ook daarvoor kunt u bij ons terecht.

Bij de Unie KBO zitten de mensen van de servicetelefoon dagelijks voor u klaar om uw vragen over o.a. wonen, zorg, welzijn en recht te beantwoorden.

 

Belastingservice:

 

Voor veel mensen blijft het invullen van het aangiftebiljet van de belastingen een (te) moeilijke klus. KBO Millingen aan de Rijn kan hierbij helpen.

De belastingservice van de KBO is bedoeld voor leden vanaf 65 jaar of ouder met een AOW-uitkering of AOW met een aanvullend pensioen als inkomen tot aan de grens van het recht op zorgtoeslag.